موج وبلاگی آهنگِ بندگی

موج وبلاگی آهنگِ بندگی
موج وبلاگی آهنگِ بندگی
موج وبلاگی آهنگِ بندگی
طبقه بندی موضوعی

۱۳ مطلب در مهر ۱۳۹۲ ثبت شده است


حضرت امام علی النقی(ع) در سال 214 هجری قمری در مدینه به دنیا آمده اند. آن بزرگوار در سن شش سالگی و پس از شهادت پدرشان امام جواد (220 ه ) به امامت رسیدند و تا سال 254 ه – و به مدت 34 سال – عهده دار امامت این منصب سترگ الهی بودند.

مادر ایشان سمانه نام دارد. از امام، چهار پسر و یک دختر باقی ماندند: امام حسن عسکری، حسین ، محمد و جعفرـ معروف به کذاب – و علیّه.

حکّام زمانه امام دهم

امام هادی در طول دوران امامتشان با 6 نفر از خلفاء عباسی معاصر بودند: معتصم عباسی (م 227 ه ) واثق(م 232 ه ) متوکل(م 247 ه ) منتصر (م 248 ه ) مستعین(م 251 ه ) معتز (م 255 ه ) که در این میان دوران متوکل عباسی هم به لحاظ طول زمان و هم به لحاظ ثبات حکومت عباسی دارای جایگاه خاصی است.

 متوکل دشمنی خاصی با اهل بیت(ع) داشته است و به ویژه نسبت به امیرالمومنین بی ادبی می کرده است. اساسا تبعید امام هادی علیه السلام از مدینه به سامرا و تحت نظر قراردادن ایشان در آن جا از اقدامات متوکل برای کنترل حضرت قلمداد می شود. شواهد بسیاری بر این مدعی است، از جمله تصریح سبط ابن جوزی بر این مطلب. او از قول دانشمندان تاریخ نقل می کند که متوکل به یحیی بن هرثمة گفت: ( اذهب الی المدینة و انظر فی حاله و اشخصه الینا ).

تاریخ انتقال حضرت سال243 بوده است و همانگونه که شیخ مفید تصریح فرموده ده سال و چند ماه در اقامت اجباری به سر می بردند. (هر چند سبط ابن جوزی آن را 20 سال و 9 ماه ذکر کرده است. )

پایگاه اجتماعی امام

جایگاه و منزلت معنوی حضرت در جامعه را می توان از داستانی که جناب کلینی در کافی شریف روایت کرده است فهمید. خلاصه آن چنین است:

« متوکل در اثر یک بیماری در آستان مرگ قرارگرفته بود. با توصیه پزشکی ایشان (امام هادی علیه السلام)، مشکل متوکل برطرف می شود و مادرش مبلغ ده هزار دینار به حضرت تقدیم می کند.»

از اینجا معلوم می شود که منزلت ایشان حتی در بین نزدیکان خلیفه نیز روشن بوده است. دنباله قضیه هم جالب و در عین حال تلخ است:

«بعد از چند روز، فردی در نزد متوکل سخن چینی امام را می کند و مدعی می شود که حضرت اموال و اسلحه جمع کرده است. متوکل دستور بازرسی شبانه منزل امام را صادر می کنند و اموال را توقیف کرده و می برند اما بعد معلوم می شود که این اموال را مادر خلیفه فرستاده بوده است و مشکل برطرف می شود. هنگامی که مامور بازرسی برای عذر خواهی خدمت امام بر می گردد ایشان این آیه را خواندند.(سیعلم الذین ظلموا ایّ منقلب ینقلبون)

قضیه دیگری در این زمینه وجود دارد که نشان دهنده اوج مظلومیت آن حضرت است. مسعودی در مروج الذهب نقل می کند که در مورد دیگری از امام نزد متوکل بدگوئی می کنند. او جماعتی از ترک ها را مامور کرد امام را بازداشت کنند. آنان شبانه به منزل حضرت ریختند و امام را در حالیکه مشغول تلاوت قرآن بود دستگیر کرده نزد خلیفه آوردند.

مجلس شراب بود و متوکل جام شرابی در دست داشت. حضرت را احترام کرد و در کنار خود نشاند و با کمال وقاحت به ایشان مشروب تعارف کرد. امام فرمود بخدا قسم هرگز با گوشت و خون من تا کنون مشروبی مخلوط نشده است. متوکل از امام در خواست خواندن شعر کرد اما امام با خواندن چند بیت شعر آموزنده درباره مرگ از فرصت استفاده کرده و مجلس معصیت را به مجلس تذکر تبدیل نمودند.

در هر صورت بی تردید بخش زیادی از امامت حضرت هادی(ع) در شرایط نامناسبی سپری شده است و امام نمی توانستند آزادانه به فعالیتهای علمی و تربیتی خود بپردازند.

دور امّا نزدیک

با اینکه امام هادی(ع) در بخش مهمی از زندگانی خود از حضور در جمع شیعیان و ارادتمندان دور بودند اما با استفاده از دو راه ارتباط خویش را با آنها حفظ کردند:

راه اول : از طریق وکلای خود با شیعیان ارتباط داشتند:

اساسا با گسترش تشیع از زمان امام صادق علیه السلام شبکه وکالت هم توسط ائمه اطهار مورد توجه قرار می گیرد و شیعیان مناطق دوردست بوسیله نوّاب و وکلا با ائمه ارتباط پیدا می کردند.

امام هادی(ع) هم در همین راستا این روش را ادامه دادند. ایوب بن نوح، جعفر بن سهیل صیقل، علی بن جعفر همانی ، فارس بن حاتم قزوینی ، علی بن ریان بن صلت قمی، علی بن حسین بن عبد ربه ، ابو علی بن راشد، علی بن مهزیار اهوازی ابراهیم بن مهزیار اهوازی، ابراهیم بن محمد بن همدانی، محمد بن فرح، خیران احمد بن اسحاق قمی و از همه مهمتر عثمان بن سعید عمری اسامی 14 وکیل امام است که در اختیار داریم.

راه دوم : از راه مکاتبه و نامه نگاری با ارادتمندان:

آنگونه که مرحوم آیة الله میانجی در کتاب ارزنده مکاتیب الائمة جستجو کرده اند از آن حضرت 266 نامه در موضوعات مختلف به دست ما رسیده است.

میراثی گرانسنگ

علاوه بر نامه های یاد شده احادیث منقول از آن امام همام بخش دیگری از میراث حضرت را برای ما به یادگار گذاشته اند که یکی از مهمترین و معروفترین آنها زیارت جامعه کبیره است. جناب شیخ صدوق در کتاب من لایحضره الفقیه این زیارت عالی قدر را از آنحضرت روایت کرده اند.

زیارت جامعه یک دوره امام شناسی شیعی را به صورت روشن مطرح نموده است و از جمله مواردی است که در اثر قوت متن اعتبار و ارزش بالائی را در میان بزرگان ما پیدا نموده است و آنها متن حدیث را دلیل بر صدور آن می دانند.

امید است که خوانندگان محترم توفیق قرائت و مطالعه این زیارت شریف را که در کتب مختلفی ذکر شده است از دست ندهند و از مضامین آن بیشترین بهره را ببرند.إن شاء الله تعالی.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ مهر ۹۲ ، ۱۰:۰۲

 ابوالحسن امام علی النقی الهادی علیه‌‌السلام پیشوای دهم شیعیان، در نیمه ذی حجه سال 212 هجری قمری در اطراف مدینه در محلی به نام «صُریا» به دنیا آمد.

پدرش پیشوای نهم، امام جواد علیه‌‌السّلام و مادرش بانوی گرامی سمانه است که کنیزی با فضیلت و با تقوا بود.

مشهورترین القاب امام دهم، نقی و هادی است و به آن حضرت ابوالحسن الثالث نیز می‌‌گویند.

امام هادی علیه‌السّلام در سال 220هجری پس از شهادت پدر گرامیشان که هنوز بیش از هشت سال نداشت ، به امامت رسید.

به منظور دریافت تایپوگرافی های نام مبارک امام هادی (ع) روی تصویر زیر کلیک کنید.

آن حضرت در مدت امامت خود، با چند تن از خلفای عباسی معاصر بود که عبارتند از:

1. معتصم، برادر مأمون

2. واثق، پسر معتصم

3. متوکل، برادر واثق

4. منتصر، پسر متوکل

5. مستعین، پسر عموی منتصر

6. معتزّ، پسر دیگر متوکل 

به دستور متوکل، آن امام عزیز را به اجبار به سامرا آوردند.

امام علیه‌السلام تا پایان عمر خود ـ بیش از بیست سال‌ـ در این شهر به سر برد.

شیخ مفید با اشاره به اقامت اجباری امام در سامرا می‌‌نویسد: آن حضرت به ظاهر مورد احترام خلیفه بود، ولی در باطن به وسیله متوکل دسیسه‌‌هایی علیه آن حضرت می‌‌شد که هیچ یک از این نقشه‌‌ها در عمل موفق نبود.

به منظور دانلود نرم افزار کتاب امام علی النقی (ع) را بهتر بشناسیم روی تصاویر زیر کلیک نمایید.

                       

عصر زندگی امام هادی علیه‌السلام، عصر اختناق و استبداد بود و امام علیه‌السلام برای فعالیت فرهنگی در سطح گسترده آزادی عمل نداشت، ولی در همان شرائط نامساعد، علاوه بر فعالیت‌های فرهنگی از طریق مناظره با مکاتب عقیدتی متعددی همچون «معتزله» و «اشاعره»، مکاتبات، پاسخگویی به سؤال‌ها و شبهات و تبیین بینش درست در برابر مکاتب کلامی منحرف، راویان و محدثان و بزرگانی از شیعه را تربیت کرد و علوم و معارف اسلامی را به آنان آموزش داد.

شیخ طوسی، تعداد شاگردان آن حضرت در زمینه‌‌های مختلف علوم اسلامی را 185 نفر می‌‌داند.

امام هادی علیه‌السّلام در مدت اقامت خود در سامرا چندین بار رویاروی فقیهان درباری قرار گرفت.

وقتی که در میان فقهای دربار اختلاف فتوا به وجود می‌‌آمد، آنان ناگزیر برای حل مشکل به امام علیه‌السلام مراجعه می‌‌کردند و آن حضرت با دانش امامت و استدلال روشن، چنان مسئله را می‌‌شکافت که فقها در برابر آن ناگزیر به تحسین و تسلیم می‌‌شدند.

امام هادی علیه‌السّلام در طول زندگی خود، با غلات (کسانی که در حق ایشان غلو می‌‌کردند) ، مبارزه کرده و آنان را از خود طرد می‌‌نمودند که از جمله آنان علی بن حسکه استاد قاسم شعرانی یقطینی که از بزرگان غلات و مطرود ائمه طاهرین علیهم‌السلام است.

از انحرافاتی که غلات شیعه پدید آورده و سبب حمله دیگر فرق اسلامی به آنها شدند، مشکل تحریف قرآن بود، امام هادی علیه‌السلام ضمن رساله مفصلی که ابن شعبه حرّانی از آن نقل کرده، به شدت بر تحریف نشدن قرآن و اینکه قرآن کریم همه جا اصل و محور است، تکیه می‌کرد و اصرار می‌ورزید و آن را در مقام سنجش روایات و تشخیص صحیح از ناصحیح به عنوان معیاری دقیق اعلام نمود. 

امام هادی علیه‌السّلام در سامرا از چنان شخصیت والا و عظمت روحی برخوردار بود که همگان در مقابل وی فروتنی نشان می‌‌دادند و ناخواسته در برابرش تواضع کرده و محترمش می‌‌داشتند.

آن حضرت در سامرا تحت کنترل و مراقبت قرار داشت، اما با وجود همه رنج‌ها و محدودیت‌ها هرگز به کم‌ترین سازش با ستمگران تن نداد، سرانجام در زمان معتز مسموم گردید  و در ماه رجب سال 254 هجری پس از بیست سال و نه ماه اقامت در سامراء به شهادت رسید و در خانه خویش به خاک سپرده شد. 

دانلود نرم افزار آندروید زندگینامه امام هادی علیه السلام (علی النقی):

نرم افزار "زندگینامه امام هادی علیه السلام (علی النقی) " که حاوی اطلاعاتی ارزشمند در خصوص زندگینامه ، اخلاق و فضائل ، سخنان ، داستان ها ، حکایات و ... امام هادی (ع) می باشد ، با هدف فراهم کردن بستری مناسب جهت سهولت دسترسی و بهره مندی عاشقان آن حضرت از سیره و دستورات ایشان بوده که امید است مورد توجه مریدان و محبان کریم اهل بیت (ع) واقع گردد.
 
امکانات و بخش های نرم افزار :
 
شناسنامه امام هادی (ع)
همسر و فرزندان امام هادی (ع)
امام هادی (ع) پس از شهادت پدر
رنج های امام هادی (ع)
فروغی از دانش امام هادی (ع)
اخلاق و فضائل امام هادی (ع)
تفسیر قرآن در کلام امام هادی (ع)
زمینه سازی دوره غیبت توسط امام هادی (ع)
فعالیت های علمی و فرهنگی امام هادی (ع)
اصحاب و شاگردان امام هادی (ع)
کرامات و معجزات امام هادی (ع)
چهل حدیث هادوی
به همراه زیارت نامه امام هادی (ع) با امکان پخش صوتی
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ مهر ۹۲ ، ۰۹:۵۳

سرتاسر زندگی ائمه معصومین(ع) دارای حکمت‌ها و اندرزهایی برای محبان و شیعیان هست که می‌تواند چراغ راه هدایت و رستگاری آن‌ها باشد، به مناسبت سالروز شهادت پنجمین اختر تابناک آسمان امامت و ولایت باقر آل‌محمد(ص) 5 داستان از زندگانی حضرت(ع) در ادامه می‌آید:

  چگونه محل گنج مخفی افشا شد

مرحوم قطب‌الدین راوندی، ابن شهر آشوب و برخی دیگر از بزرگان نقل کرده‌اند که امام جعفر صادق(ع) فرمود: جوانی مؤمن نزد پدرم، حضرت باقرالعلوم(ع) آمد و اظهار داشت: من پدری فاسق و مخالف شما اهل بیت(ع) داشتم که هم اکنون به هلاکت رسیده است و چون او می‌دانست که من شیعه هستم، اموال خود را از من پنهان داشت، چنانچه ممکن است مرا در این مورد کمک کنید!

امام محمدباقر(ع) فرمود: آیا دوست داری پدرت را ببینی و آنچه می‌خواهی از او سؤال کنی؟ جوان پاسخ داد: آری! چون من بسیار فقیر هستم، بنابراین حضرت نامه‌ای نوشت و آن را مهر کرد و به آن جوان داد و فرمود: این نوشته را به قبرستان بقیع ببر؛ هنگامی که در وسط قبرستان قرار گرفتی، صدا بزن و بگو: یا دُرجان! آن گاه، شخصی حاضر می‌شود، نامه را به او تحویل می‌دهی تا به مطلوب و خواسته خود برسی، پس همین که جوان به قبرستان بقیع رفت و به دستور حضرت عمل کرد و نامه را تحویل داد، دُرجان گفت: دوست داری پدرت را ملاقات کنی ؟ جوان گفت: آری!

ناگاه دُرجان به سمت کوهی در نزدیکی مدینه رهسپار شد و چیزی نگذشت که دیدم به همراه مردی سیاه - که زنجیر بر گردن و زبانش آویزان بود - به سوی من آمدند. دُرجان گفت: ای جوان ! این پدر توست که حرارت آتش و عذاب الهی او را به چنین حالی در آورده است، بعد از آن، من از حال پدرم جویا شدم؟ پدرم مرا مخاطب قرار داد و اظهار داشت: ای پسرم! من از دوستداران بنی‌امیه و از علاقه‌مندان به آن‌ها بودم و چون تو از دوستان و پیروان اهل بیت بودی، دشمنت داشته و تو را از اموال خود محروم ساختم و به جهت همین کینه توزی‌ام نسبت به اهل بیت است که مرا در چنین حالت و عذاب دردناکی مشاهده می‌کنی و اکنون از عمل خویش بسیار پشیمان هستم، ولی سودی به حالم ندارد! سپس گفت: گنج را در فلان باغ زیر درخت زیتون مخفی کرده‌ام، آن را بردار و 50 هزار از سکه‌های آن را تحویل حضرت ابوجعفر(ع) بده و مابقی آن اموال از برای خودت باشد.

حضرت صادق(ع) افزود: هنگامی که آن جوان سکه‌ها را خدمت پدرم آورد، همه آن سکه‌ها را دریافت کرد و مقداری از آن‌ها را بابت بدهی قرض یک نفر تهیدست پرداخت کرد و باقیمانده‌اش را زمینی خرید - که فقیران و تهی دستان از آن استفاده کنند - و فرمود: میت به وسیله آن سودمند و شادمان خواهد شد.(1)

بهترین دارو از منظر باقر آل‌محمد(ص)

محمّد بن مسلم در ضمن حدیثی حکایت می‌کند: روزی در مدینه بیمار بودم، امام محمدباقر(ع) توسط غلامش ظرفی که در آن شربتی مخصوص قرار داشت و در پارچه‌ای پیچیده بود، برایم فرستاد. وقتی غلام آن شربت را به من داد، گفت: مولا و سرورم فرموده است: باید برای درمان و علاج بیماری خود، آن را بنوشی، هنگامی که خواستم آن را بنوشم، متوجه شدم که آن شربت بسیار خوشبو و خنک است و چون شربت را نوشیدم، غلام گفت: مولایم فرموده است: پس از آنکه شربت را نوشیدی، حرکت کن و نزد ما بیا!

من در فکر فرو رفتم که چگونه به این سرعت خوب شدم؟! و این شربت چه دارویی بود؟ چون تا قبل از نوشیدن شربت قادر به حرکت و ایستادن نبودم، به هر حال حرکت کردم و به حضور امام(ع) شرفیاب شدم و دست و پیشانی مبارک آن حضرت را بوسیدم و چون گریه می‌کردم، حضرت فرمود: چرا گریه می‌کنی؟ عرض کردم: ای مولایم! بر غریبی و دوری مسافت خانه‌ام از شما و همچنین بر ناتوانی خویش گریه می‌کنم، از اینکه نمی‌توانم مرتب به خدمت شما برسم و کسب فیض کنم.

حضرت فرمود: و اما در رابطه با ناتوانی و ضعف جسمانیت، متوجه باش که اولیا و دوستان ما در این دنیا به انواع بلا و مصائب گرفتار می‌شوند و مؤمن در این دنیا هر کجا و در هر وضعیتی که باشد غریب خواهد بود تا آنکه به سرای باقی رحلت کند. اما اینکه گفتی در مسافت دوری هستی، پس به جای دیدار با ما، به زیارت قبر امام حسین(ع) برو و بدان آنچه را که در قلب خود داری و معتقد به آن باشی با همان محشور خواهی شد.

سپس حضرت فرمود: آن شربت را چگونه یافتی؟ عرض کردم: شهادت می‌دهم بر اینکه شما اهل بیت رحمت هستید، من قدرت و توان حرکت نداشتم، ولی به محض اینکه آن شربت را نوشیدم، ناراحتیم برطرف شد و خوب شدم، حضرت فرمود: آن شربت دارویی بر گرفته شده از تربت قبر مطهر امام حسین(ع) است، که اگر با اعتقاد و معرفت استفاده شود، شفا و درمان هر دردی خواهد بود.(2)

ماجرای خودآرایی امام برای همسرش

یکی از راویان حدیث ، به نام حسن بصری - که شغلش تولید روغن زیتون بود - می‌گوید: روزی به همراه یکی از دوستانم - که از اهالی بصره بود - به محضر مبارک امام محمدباقر(ع) شرف حضور یافتیم و هنگامی که وارد شدیم، حضرت را در اتاقی مرتّب و مزیّن دیدیم که لباسی تمیز و زیبا پوشیده است و خود را خوشبو و معطّر گردانیده بود.

پس مسائلی چند از حضرت سؤال کردیم و جواب یکایک آن‌ها را شنیدیم، چون خواستیم از خدمت آن بزرگوار خارج شویم، فرمود: فردا نزد من بیایید و من اظهار داشتم: حتماً شرفیاب خواهیم شد. بنابر این فردای آن روز به همراه دوستم به محضر امام(ع) وارد شدیم و حضرت را در اتاقی دیگر مشاهده کردیم که روی حصیری نشسته است و پیراهنی ضخیم و خشن نیز بر تن مبارک دارد.

پس از آنکه در حضور ایشان نشستیم، روی مبارک خود را به سمت دوست من کرد و فرمود: ای برادر بصری! می‌خواهم موضوعی را برایت روشن سازم تا از حالت شگفت و تحیر در آیی، دیروز که بر من وارد شدید و مرا با آن تشکیلات دیدید، آن اتاق همسرم بود و تمام وسایل و امکانات آن، مال وی بود که او آن‌ها را برای من مرتب و مزین ساخته بود؛ و من نیز در قبال آن آراستگی و زینت، لباس زیبا پوشیده و خود را برای همسرم آراسته و معطر گردانیده بودم، زیرا همان طوری که مرد علاقه دارد همسرش خود را فقط برای او بیاراید، مرد نیز باید خود را برای همسر بیاراید تا مبادا به نوعی دلباخته دیگری شود.(3)

چگونه فقر را از خانه خود دور کنیم

محمد بن ولید که یکی از دوستان و اصحاب امام محمدباقر(ع) است، حکایت می‌کند: روزی به قصد زیارت آن حضرت حرکت کردم، وقتی نزدیک منزل امام(ع) رسیدم، جمعیّت بسیاری را دیدم که برای زیارت آن حضرت آمده بودند، به همین جهت برگشتم و فردای آن روز دوباره برای دیدار آن حضرت به راه افتادم و چون تنها بودم دوست داشتم که رفیقی با خود می‌یافتم تا با یکدیگر به محضر شریف امام باقر(ع) شرفیاب می‌شدیم.

آن روز هوا بسیار گرم بود و من همچنان تنها حرکت می‌کردم، در بین راه خسته و تشنه و گرسنه شده بودم، مقداری آب که همراه داشتم آشامیدم و در گوشه‌ای نشستم، پس از لحظاتی، غلامی آمد و طبقی که در آن غذاهای متنوع وجود داشت، به همراه آفتابه‌ای برایم آورد. هنگامی که طبق غذا را جلوی من گذاشت، گفت: سرور و مولایم فرمود: پیش از غذا دست هایت را بشوی - و با نام خدا - غذایت را تناول کن.

پس چون مشغول خوردن غذا بودم، مولایم امام باقر(ع) تشریف آورد و من به احترام حضرت، از جای بر خاستم و ایستادم، حضرت فرمود: - سر سفره - حرکت نکن، بنشین و غذایت را میل کن. به همین جهت نشستم و غذایم را خوردم. پس از آن، غلام مشغول جمع‌آوری ریزه‌های غذا شد که اطراف ظرف غذا ریخته شده بود.

حضرت فرمود: چنانچه در بیابان غذا خوردی، اضافه‌های آن را جمع نکن و آن‌ها را در گوشه‌ای رها کن - تا مورد استفاده جانوران و حیوانات قرار گیرد - ولی اگر در منزل غذا خوردی، آنچه را که اطراف سفره و یا اطراف ظرف غذا می‌ریزد، تمام آن را جمع کن و تناول کن، چون که رضایت خداوند متعال در چنین کاری است و  سبب توسعه روزی و مانع از فقر و بیچارگی می‌شود و همچنین شفای هر دردی در آن ریزه‌های غذا خواهد بود.(4)

زاییدن گرگ با وفا و درخواست جالب او از امام(ع)

مرحوم شیخ مفید به نقل از محمد بن مسلم - یکی از اصحاب امام باقر و امام صادق(ع)و  از راویان حدیث می‌گوید: روزی به همراه امام محمدباقر(ع) از شهر مدینه طیبه به سوی مکه معظمه حرکت کردیم؛ من سوار الاغ بودم و حضرت بر قاطری سوار بود.

در بین راه، ناگهان گرگی از بالای کوهی نمایان شد و کم کم جلو آمد تا نزدیک ما رسید و حضرت متوقف شد، گرگ نزدیک‌تر آمد و سپس دست‌های خود را بلند کرده و بر زین قاطر گذاشت و سر خود را تا نزدیک گوش امام باقر(ع) بلند کرد و حضرت نیز سر خود را فرود آورد.

گرگ لحظاتی در گوش حضرت سخنانی را مطرح و نجوا کرد، آن گاه امام(ع) گرگ را مخاطب قرار داد و فرمود: برو، مشکل تو را حل کردم، پس از آن، گرگ با سرعت بر گشت و از آنجا دور شد، من از مشاهده چنین صحنه‌ای در حیرت و تعجب قرار گرفته و به امام محمدباقر(ع) گفتم: یا بن رسول الله! چیز بسیار عجیبی را دیدم، جریان چه بود؟!

حضرت(ع) فرمود: گرگ به من گفت: ای پسر رسول خدا! جفت من در این کوه هست و باردار است و هم اکنون درد زاییدن بر او بسیار سخت شده است، از خداوند متعال بخواه تا زاییدن را بر آن آسان و ساده گرداند، همچنین از خدا درخواست کن تا نسل مرا بر هیچ یک از  دوستان و شیعیان تو مسلط نکند، در نهایت، من به آن گرگ گفتم: خواسته‌ات را انجام دادم و حاجتش برآورده شد.(5)



پی‌نوشت‌ها:

1-(مناقب ابن شهر آشوب،ج1،ص326؛الخرائج و الجرائح،ج2،ص597،ح9؛بحارالأنوار،ج46،ص267)

2-(بحارالأنوار،ج101،ص120؛الإختصاص شیخ مفید،ص52)

3-(بحارالأنوار،ج46،ص293،ح20؛کافى،ج6،ص448)

4-(مستدرک الوسایل،ج16،ص288،ح2)

5-(الإختصاص شیخ مفید،ص 300)

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۱ مهر ۹۲ ، ۱۰:۲۷


یکی از سؤالاتی که درباره امام محمدباقر(ع) مطرح است این است که ایشان چگونه و به دست چه کسی شهید شد؟

احادیثی وارد شده که ائمه اطهار(ع) با شهادت از دنیا می‌روند نه با مرگ طبیعی.

امام علی(ع) فرمود: از مرگ گریزی نیست، کسی که کشته نشود می‌میرد. همانا برترین مرگ، کشته شدن (در راه خدا) است، سوگند به آن که جان علی در دست اوست، هزار ضربت شمشیر آسانتر است از یک بار مردن در بستر.

امام رضا(ع) فرمود: به خدا سوگند از ما (ائمه) نیست مگر اینکه مقتول و شهید می‌شود. (1)

متاسفانه جزئیات تاریخ شیعه، با توجه به عواملی – مانند دشمنی‌ها، سخت‌گیری‌ها، عدم اهتمام برخی، نبود امکانات لازم و ... – آنطور که باید به دست ما نرسیده است. از این رو، درباره شهادت امام محمدباقر(ع)  اطلاعات زیادی در دست نیست. لذا گفته شده:

شهادت امام محمد باقر(ع) در ایام خلافت هشام بن عبدالملک بود و گفته شده ابراهیم بن ولید بن عبدالملک بن مروان، امام باقر(ع) را به زهر، شهید کرده و احتمالاً به امر هشام بوده است. (2)

ابن شهر آشوب نقل کرده، شهادت امام باقر(ع) به دست ابراهیم بن الولید بود که به واسطه زهر، امام را مسموم کرده است.(3) همین قول را علامه مجلسی نیز نقل فرموده است. (4)

بعضی فقط شهادت امام باقر(ع) را به دست بنی امیه نقل کرده‌اند که امام را مسموم نموده‌اند همانطور که پدر بزرگوارشان امام سجاد ـ علیه‌السلام ـ را مسموم نموده‌اند. (5) بحرانی نیز ضمن نقل شهادت امام توسط بنی امیه، نسبت شهادت را به فرد دیگری از مأموران، نسبت می‌دهد. (6)

وصیت‌های امام محمدباقر(ع)

امام باقر(ع) به پسرش امام صادق(ع) وصیّت کرد و فرمود: «مرا در لباسى که روز جمعه با آن نماز مى‌‏خواندم، کفن کن، و عمّامه‏‌ام را بر سرم بپیچ و قبرم را چهار گوش کن و به اندازه چهار انگشت از زمین، بلند گردان، هنگام دفن، بندهاى کفنم را باز کن».

روایت شده: امام صادق(ع) فرمود: «پدرم در وصیّت خود نوشت: او را در سه جامه کفن نمایم، یکى از آنها روپوشى بود که آن حضرت در روز جمعه با آن نماز مى‌‏خواند، و دیگرى جامه‏‌اى بود و سوّمى پیراهن بود».

من به پدرم عرض کردم: این مطلب را چرا مى‏‌نویسى؟ (نیاز به نوشتن نیست)، فرمود: از آن مى‌‏ترسم که مردم در مورد تکفین من با تو ستیز کنند، اگر آنها گفتند پدرت را با چهار یا پنج کفن، تکفین کن، سخن آنها را گوش نکن، عمّامه‌‏ام را بر سرم بپیچ، و عمّامه جزء کفن به شمار نمى‏‌آید، بلکه کفن آن است که بدن به آن پیچیده شود.

نیز روایت شده که امام صادق(ع) فرمود: پدرم به من فرمود: «اى جعفر! فلان مبلغ از اموال مرا وقف گریه کنندگان کن، تا ده سال در سرزمین منى، هنگام اعمال منى (در حجّ) براى من گریه کنند».

همچنین نقل شده: امام باقر(ع) هشت درهم براى مراسم عزادارى خود، وصیّت کرد، و آن حضرت، این کار را از «سنّت» مى‏‌دانست، زیرا پیامبر اکرم(ص) (در ماتم شهادت جعفر طیّار) فرمود: «براى آل جعفر، غذا تهیه کنید، زیرا آنها به عزادارى اشتغال دارند». (7)




پی نوشت ها:

1_(شیخ صدوق، من لا یحضره الفقیه، ج 2 ص 585)

2_(شیخ عباس قمی، منتهی الامال، قم، نشر هجرت، 1375ش، ج2.)

3_(شهر آشوب، محمد بن علی، مناقب آل ابی طالب، قم، انتشارات علامه، ج4.)

4_( مجلسی، محمد باقر، بحارالانوار، بیروت، نشر وفاء، ج46.)

5_(مؤمن شبلنجی، حسین، نور الابصار فی مناقب آل النبی المختار، قم، نشر ذوی القربی، چاپ اول، 1384، ج2.)

6_(بحرانی، محمد بن احمد، وفاه امام محمد باقر(ع)، نجف، نشر مکتب حیدریه، ص51.)

7_( شیخ عباس قمی، نگاهى بر زندگى چهارده معصوم(ع)، ص224)

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ مهر ۹۲ ، ۲۳:۲۱

 

هیئت

سخنران

مداح

توضیحات

مرکز تهران

 

هیئت عشاق الحسین(ع)

-------

حاج علی قربانی

میدان کلانتری، خیابان کرمان، روبروی بیمارستان مردم

پنجشنبه  از ساعت 20

 

مسجد حضرت امیر(ع)

حجت الاسلام علوی

محمود کریمی

خیابان کارگرشمالی ، رو به روی پمپ بنزین ، مسجد حضرت امیر(ع)

شنبه از ساعت19

 

مهدیه تهران

حجت الاسلام سید حسین مومنی

سیدمهدی میرداماد

سید مهدی فاطمی

خیابان ولیعصر،مهدیه تهران

شنبه از نماز مغرب وعشاء

 

حسینیه فاطمه الزهرا(س)

حاج مهدی توکلی

حاج سعید حدادیان

محمد حسین حدادیان

فخر آباد کوچه هفدهم ، حسینیه فاطمۀ الزهرا (سلام الله علیها)

شنبه از ساعت 19:30

 

مسجد امام رضا (ع)

حجت الاسلام سمیع زاده

کربلایی سجادمحمدی، وحید منصوری، امیرمحمدزاده

خیابان کارگرجنوبی، میدان حر، خیابان کمالی، جنب بیمارستان لقمان

شنبه از نماز مغرب

 

حسینیه عترت طه(ع)

حجت الاسلام کاشانی

سیداصغرضرابی، سیدامیرضرابی

خیابان ولیعصر، نرسیده به میدان منیریه، خیابان پیران عقل(انتظام)

جمعه از اذان مغرب

 

مهدی(عج) جان

_

حاج مهدی ارضی

خیابان ولیعصر بالاتر از مهدیه تهران خیابان بشیری مسجد حیدری پایگاه بسیج امام حسن مجتبی(ع)

یکشنبه از نماز مغرب

 

حسینیه فاطمه الزهرا

 

حجت الاسلام نادری

 

حاج سعید حدادیان

محمدحسین حدادیان

 

 

بهارستان،نرسیده به پل چوبی،خیابان فخر آباد،کوچه هفدهم، حسینیه فاطمه الزهرا

شنبه ها بعد ازنماز مغرب وعشاء

شهدای گمنام

حجت الاسلام پناهیان

امیر عباسی

خیابان ولیعصر نرسیده به میدان منیریه خیابان فرهنگ، حسینیه قهرودیها

پنجشنبه از ساعت19:30

محبان الجواد علیه السلام

_

ذاکرین اهل بیت علیهم السلام

خیابان ایران، خیابان گلمحمدی، پلاک 5

یکشنبه از ساعت 21

 

کربلایی ها

حجت الاسلام محمدی

حاج احمد زمانی

چهارراه گلوبندک، حسینیه کربلایی ها

 

منزل امانی

حجت الاسلام مؤمنی

ذاکرین اهل بیت علیهم السلام

خیابان ایران، خیابان گلمحمدی، پلاک پرچم

از جمعه تا شب عرفه

 

مسجد لاله زار

_

سیدمحسن گرسویی

خیابان لاله زار، مسجد لاله زار

یکشنبه از نماز ظهر

 

انصارالحسین(ع)

حجت الاسلام صفایی

احمد زمانی

خیابان ایران، خیابان سقاباشی، حسینیه احمدیه

یکشنبه از نماز مغرب

 

ثامن الحجج (ع)

سعید سیاح

ذاکرین اهل بیت علیهم السلام

خیابان وحدت اسلامی، خیابان فرهنگ، کوچه 12

شنبه شب از ساعت 21

 

سفینه الحسین (ع)

_

حاج سید میثم حسینی

میدان وحدت اسلامی بازارچه شاپور خیابان یوسفی کوچه کیوان حسینیه سفینه الحسین

یکشنبه از نماز مغرب

شمال تهران

میثاق با شهدا

حجت الاسلام حسینی قمی

امیر عباسی

بزرگراه چمران، پل مدیریت، مسجد دانشگاه امام صادق

یکشنبه از ساعت19:30

 

مسجد خرقانی

_

محمدصادقی

 خیابان بهارشیراز، مسجدخرقانی

شنبه از نماز مغرب

 

امام حسن عسکری(ع)

سیداحمدتحویلدار

ذاکرین اهل بیت علیهم السلام

خیابان دولت، خیابان کوهی، پلاک 38

شنبه شب از نماز مغرب

 

محبان الزهرا

حجت الاسلام نقویان

هادی نوری

خیابان پاسداران،خیابان گل نبی، خیابان شهید ناطق نوری (زمرد)، بن بست رامین، پلاک پرچم

شنبه از نماز مغرب و عشاء

جنوب تهران

 

محبان الزهراء(س)

حجت الاسلام محمود ابوالقاسمی

حاج قاسم قنات آباد، سید زهیر خالقی

ضلع جنوبی حرم حضرت عبدالعظیم، روبروی پارکینگ حرم، جنب باشگاه پرشیا، کوچه رضائیان، پلاک 9

شنبه تا دوشنبه از ساعت 21

 

پیروان شهدای کربلا

 

حجت الاسلام عامری

 

محسن جعفری، مجتبی حسینلویی ،مهدی مالمیر،حامد الواری،مهدی نظری

آدرس:

شهرری .خ ش غیوری ،200متر بالاتر از چهارراه خط اهن حسینیه پیروان شهدای کربلا

زمان:شنبه از ساعت 20:00

 

حرم حضرت عبدالعظیم

_

حاج غلامرضا سازگار، مصطفی طالبی

حرم حضرت عبدالعظیم حسنی

شنبه تا دوشنبه از نماز مغرب

 

حسینیه حضرت ابالفضل(ع)

_

مهدی رضایی

خیابان حضرت عبدالعظیم، نرسیده به بازار

شنبه از ساعت 19

 

مسجد موسی بن جعفر (ع)

_

سیداحمدتحویلدار

جوادیه، 20متری جوادیه، کوچه اردلان

شنبه شب از ساعت 22

 

مسجد علی بن الحسین(ع)

_

حسین روحانی

خیابان سرآسیاب، دولاب، خیابان پاسدار گمنام، بین موتورآب و میدان امام حسین(ع)

دوشنبه از ساعت 20

محبان الفاطمه(س)

_

محمدرضا کاظمی  حسین مهدور

خ شوش شرقی-خیابان شهرزادجنوبی،جنب مسجد ائمه بقیع(ع)

پنج شنبه شب از ساعت 21

 

امام حسن مجتبی(ع)

سیداحمدتحویلدار

ذاکرین اهل بیت علیهم السلام

خزانه بخارایی، فلکه دوم، موچه ذوالقدر

یکشنبه از ساعت 10 صبح

شرق تهران

هیئت رزمندگان اسلام

حجت الاسلام قمی

مهدی سلحشور

خیابان سمنگان، مسجد جامع نارمک

شنبه از نماز مغرب و عشاء

 

روضه العباس

سید مالک علوی

حاج حسین سیب سرسرخی

خیابان پیروزی – نبش خیابان کریمشاهیان – حسینیه جوانان حسینی

شنبه از ساعت22

 

مسجد بنی فاطمه(س)

علیرضا جاریانی

 

نظام آباد، خیابان مدنی، چهارراه گلچین

یکشنبه از نماز مغرب

 

 

بیت الرضا(ع)

 

 

حاج مهدی یعقوبی

 

 

حاج مهدی کمانی

آدرس:

میدان شهدا - ابتدای خیابان خورشید - پلاک 32 -بیت الرضا(ع)

زمان: شنب از ساعت 19:30

ویژه برادران

 

   

هیئت بیت المهدی (عج)

 

 

 _

 

 

 

کربلایی علی فیض

گلبرگ غربی مسیل باختر به سمت اتوبان صیاد شیرازی خیابان شهید رفیعا کوچه هشتم پلاک پرچم

زمان:شنبه از ساعت 20:00

روابط عمومی:

9379013917

ویژه برادران

 

منتظران مهدی (عج)

_

کربلایی مهرداد داش خانه

خ دماوند خایت نبش کوچه رجب بلوکات حسینیه دلدادگان

یکشنبه ها بعد از نماز

 

روضة الزینب (س)

_

رامین خاجی

خیابان نظام اباد خیابان وحیدیه کوچه شهید علی احمدی نبش کوچه دوم

یکشنبه ها ساعت 21

 

منتظران حضرت مهدی(عج)

کربلایی داوود روستایی

حاج علی نجفی

فلکه دوم صادقیه_خیابان آیت الله کاشانی_ بین وفا آذر و رامین شمالی - حسینیه قمر بنی هاشم(علیه السلام)

یکشنبه از ساعت 20

 

انصار المهدی (عج)

_

مهدی عموزادی

تهرانپارس، حکیمیه، گلزار شهدای کوی دانشگاه امام حسین(ع)

یکشنبه از ساعت 19

 

بیت الاحزان

محمد کاظمی

بهرام حسن پور

شهرری جاده قدیم قم 60متری امام حسین- شهرک امام حسن  مسجد امام حسن مجتبی علیه السلام

یکشنبه از ساعت 21:00

 

محبان حضرت زهرا (س)

حاج آقا چینی چیان

کربلایی حامد گلشن

رسالت، خیابان هنگام، بالاتر از سازمان آب، کوچه شهید پیرهادی، بیرق هیئت

یکشنبه از ساعت 19

 

انصار المهدی (عج)

حجت الاسلام حمید سبحانی

جواد سلطانی و قاسمی

میدان شهدا، پشت اداره برق خیابان خشکبارچی حسینیه مسجد   حضرت سیدالشهدا(ع)

یکشنبه از نماز مغرب

 

یاس علقمه تهران

استاد ابراهیم سالاری

کربلایی علی پاشاپور

خیابان 17 شهریور، دروازه دولاب، خیابان آبشار، خیابان بیگلو تهرانی، پایین تر از پارک زیبا کوچه شهید ابوالفضل دیده ور

یکشنبه از ساعت 20

 

بیت الرقیه(س)

_

حسن حاج قربان، احمد حمیدی، امیر شاهمیری

شهرری، کهریزک بلوار دکتر حکیم زاده شهرک قلعه شیخ

یکشنبه از ساعت 19

 

ثامن الائمه(ع)

_

آقای ترنج

خیابان پیروزی خیابان پنجم نیرو هوایی خیابان 4/24 پلاک  پرچم

پیکشنبه از ساعت 19

 

یاعلی(ع)

_

کربلایی علی اکبری.کربلایی مجتبی فیلسوف زاده

میدان خراسان.خیابان17شهریور.خیابان شهید علی کاظمی.کوچه عطاردی پلاک10

یکشنبه از نماز مغرب

 

محبان الجواد علیه السلام

حجت الاسلام  سید حسین نواب

ذاکرین اهل بیت (ع)

میدان شهدا خیابان کفایی امانی (زرین نعل) روبروی دانشگاه آزاد حسینیه جواد الائمه(ع)

یکشنبه از ساعت 20

 

محبان الصادق (ع)

حاج آقاجعفری

محمد صادقی

خیابان انقلاب پل چوبی ضلع شمال شرق موسسه ی خیریه ی محبان الصادق(ع)

یکشنبه از نماز مغرب

 

انصار العباس (ع)

استادمحمداکرمی

رسول اسفندیار

میدان امام حسین(ع)، خیابان دماوند، ایستگاه سبلان، خیابان اشراقی(27متری خاتم)، کوی صانعی حسینیه صالحین

یکشنبه ازساعت 19:30

 

انصار العباس (ع)

حاج محمد اکرمی

رسول اسفندیار

خیابان دماوند، خیابان 27متری اشراقی، کوچه صانعی، حسینیه صالحین

یکشنبه از ساعت 19

 

الحسین (ع)

حجج اسلام دریا بیگی ، مهدوی نیا

حاج مهدی رجبی

خیابان پیروزی، خیابان نبرد شمالی، کوچه اسماعیلی، پلاک 10

یکشنبه از ساعت 20

غرب تهران

ریحانه الحسین

حجت الاسلام ماندگاری

سید مجید بنی فاطمه

خ اشرفی اصفهانی،خ باغ فیض،خ ۲۲ بهمن،مجتمع فرهنگی مذهبی ریحانة الحسین(ع(

دوشنبه از ساعت19:30

 

مکتب الحسن (ع)

حجت الاسلام والمسلمین شریفانی

حاج محمد حسین اختردانش

بلوار شهید اشرفی اصفهانی، باغ فیض، خیابان شهید ناطق نوری، روبروی درمانگاه ابوریحان، کوچه شهید اختردانش، حسنیه کریم اهل بیت(ع)

یکشنبه از ساعت 19

 

 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۰ مهر ۹۲ ، ۱۱:۲۳

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۸ مهر ۹۲ ، ۰۷:۵۰


«انس بن مالک» می گوید: رسول خدا در یکشنبه ماه ذیقعده از منزل بیرون آمد و فرمود: ای مردم، کدام یک از شما می خواهد توبه کند؟ عرض کردیم: همه می خواهیم توبه کنیم...
«انس بن مالک» می گوید: رسول خدا در یکشنبه ی ماه ذیقعده از منزل بیرون آمد و فرمود: ای مردم، کدام یک از شما می خواهد توبه کند؟ عرض کردیم: همه می خواهیم توبه کنیم.
 
فرمود: غسل کنید و وضو بگیرید و چهار رکعت نماز- در هر رکعت یک بار فاتحه الکتاب، سه بار قل هو الله احد و هر کدام از دو سوره معوذتین(فلق و ناس)  را یک بار- بخوانید، سپس هفتاد بار استغفار کنید و آن را به « لا حول و لا قوه الا بالله العلی العظیم» ختم کنید. آن گاه بگویید:
 
«یا عزیزُ یا غفار، اِغفِر لی ذُنوبی و ذُنوبَ جَمیعِ المُومنینَ و المُومِنات، فَاِنّه لا یَغفِرُ الذُّنوبَ الّا اَنت»
 
سپس فرمود: هر بنده ای از امت من این عمل را انجام دهد، از آسان به او ندا می شود: «ای بنده ی خدا، عمل خود از نو آغاز کن؛ زیرا توبه ی تو پذیرفته و گناه تو آمرزیده شد.» و فرشته ای از زیر عرش به او خطاب می کند: «ای بنده خجسته باد بر تو و فرزندان تو!» و فرشته ای دیگر ندا می کند: «ای بنده، دشمنان تو در روز قیامت از تو راضی خواهند گردید.»
 
و فرشته ای دیگر ندا می کند: «ای بنده، تو مومن از دنیا می روی و دین تو از تو گرفته نمی شود و قبر تو گشوده و نورانی می شود.»
 
و فرشته ای دیگر ندا می کند: «ای بنده، پدر و مادر تو از تو راضی خواهند گردید، اگر چه از تو ناخشنود باشند و پدر و مادر و فرزندان تو آمرزیده شدند و روزی تو در دنیا و آخرت گشوده و فراوان خواهد بود.»
 
و جبرئیل علیه السلام ندا می کند: «من همراه با فرشته ی مرگ می آیم و به او سفارش می کنم که با تو به نرمی رفتار کند و اثر مرگ حتی خراشی در تو ایجاد نخواهد کرد و فقط روح تو به آرامی از بدنت خارج خواهد شد.»
 
عرض کردیم: ای رسول خدا، اگر بنده ای این عمل را در غیر این ماه انجام دهد، چه اثری خواهد داشت؟ فرمود: «همانند آن چه توصیف کردم برای او خواهد بود و این سخنان را جبرئیل علیه السلام آنگاه که خداوند مرا به آسمامن (معراج) بر، به من آموخت.»
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ مهر ۹۲ ، ۱۱:۳۳

اولین نرم افزار شیعی سیستم عامل ios اپل توسط یک گروه برنامه نویس ایرانی تولید و برای استفاده عموم به صورت رایگان در دسترس قرار گرفت.

این نرم افزار که شامل صحیفه سجادیه، مجموعه دعاهای حضرت امام سجاد(ع) به همراه ترجمه فارسی-عربی و قرائت دعا با لحنی دلنشین(عربی و فارسی) است برای اولین بار و به صورت رایگان در Appstore قابل دریافت است.

قابل ذکر است نرم افزار جامع صحیفه سجادیه برای سیستم عامل آی او اس(ios) و اندروید(Android) تهیه شده و از آدرس www.isahifa.com قابل دانلود است.

تولید کننده این نرم افزار در توضیح ویژگی های آن آورده است:

نرم افزارهای مذهبی جزو پر طرفدار ترین برنامه های کاربردی در بین مردم کشور عزیزمان و همچنین در کشور های اسلامی بوده است ، اکنون با معرفی اختصاصی اپلیکیشن جدید ادعیه صحیفه سجادیه (iSahifa) که به تازگی در اپ استور منتشر شده است در خدمت شما هموطنان عزیز هستیم .  صحیفه سجادیه شامل مجموعه دعا های امام سجاد (ع ) بوده ، این کتاب اگرچه در موضوع دعا و نیایش است، ولی شامل بسیاری از حقایق علوم و معارف اسلامی و عرفانی، و قوانین و احکام شرعی و مسائل حساس سیاسی و اجتماعی و تربیتی و اخلاقی است که در شکل و قالب دعا امام(ع) به آنها اشاره نموده اند.

این برنامه حرفه ای به صورت بسیار حرفه ای و کاملی برنامه نویسی شده است ، توسط این برنامه شما در آیفون،‌ آیپاد و آیپد خودتان می توانید الصحیفة السجادیة را به صورت کامل به همراه ترجمه کامل فارسی – عربی داشته باشید،  همچنین متن عربی دعا را توسط قابلیت خواندن اتومات با کلیک کردن روی گزینه (پخش) با لحن دلنشینی گوش کنید .

از قابلیت های برتر برنامه

  • یونیورسال بودن آن ( قابل اجرا بر روی iPhone-iPod-iPad )
  • ترجمه کامل فارسی – عربی 
  • رایگان بودن برنامه و قابل دریافت در Appstore 

* اپلیکیشن iSahifa به صورت رایگان در اپ استور قرار گرفته است که به راحتی با اکانت آیتونز خودتان می توانید آن را دریافت و بر روی دستگاه خود نصب کنید.

* نرم افزار صحیفه سجادیه برای اندروید با لینک مستقیم قابل دانلود است. (حجم: ۱۷۴ مگابایت)

رونمایی از این نرم افزار موبایل فردا دوشنبه ۱۵ مهر ۱۳۹۲ برگزار خواهد شد.

این مراسم از ساعت ۱۰ الی ۱۱:۳۰ با حضور شخصیت های فرهنگی کشور به نشانی تهران، خیابان انقلاب، خیابان وصال شیرازی، خیابان بزرگمهر غربی، سازمان فعالیت های قرآنی دانشگاهیان کشور بر پا می شود.

۱ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ مهر ۹۲ ، ۱۱:۱۰

مرحوم قطب الدّین راوندى رضوان اللّه تعالى علیه به نقل از ابوهاشم جعفرى حکایت نماید:
روزى شخصى به محضر مبارک حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد علیه السلام وارد شد و اظهار داشت : یاابن رسول اللّه ! پدرم سکته کرده و مرده است و داراى اموال و جواهراتى بسیار مى باشد، که من از محلّ آن ها بى اطّلاع هستم .
و من داراى عائله اى بسیار سنگین هستم ، که از تاءمین زندگى آن ها عاجز و ناتوان مى باشم .
و سپس اظهار داشت: به هر حال من یکى از دوستان و علاقه مندان به شما هستم ، تقاضامندم به فریاد من برسى و مرا از این مشکل نجات دهى.
امام جواد علیه السلام در پاسخ به تقاضاى او فرمود: پس از آن که نماز عشاى خود را خواندى ، بر محمّد و اهل بیتش علیهم السلام ، صلوات بفرست.
پس از آن، پدرت را در عالم خواب خواهى دید؛ و آن گاه تو را نسبت به محلّ ثروت و اموالش آگاه مى نماید.
آن شخص به توصیه حضرت عمل کرد و چون پدر خود را در عالَم خواب دید، به او گفت : پسرم ! من اموال خود را در فلان مکان و فلان محلّ پنهان کرده ام ، آن ها را بردار و نزد فرزند رسول خدا، حضرت ابوجعفر، امام محمّد جواد علیه السلام برسان .
هنگامى که آن شخص از خواب بیدار گشت ، صبحگاهان به طرف محلّ مورد نظر حرکت کرد.
و چون به آن جا رسید، پس از اندکى جستجو اموال را پیدا نمود و آن ها را برداشت و خدمت امام جواد علیه السلام آورد و جریان را براى حضرت بازگو کرد.
و سپس گفت: شکر و سپاس خداوند متعال را، که شما آل محمّد علیهم السلام را این چنین گرامى داشت ؛ و از شما را از بین خلایق برگزید، تا مردم را از مشکلات و گرفتارى ها نجات بخشید.
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۴ مهر ۹۲ ، ۰۹:۲۲

شهادت مظلومانه جوانترین شمع هدایت و نهمین بحر کرامت، تسلیت و تعزیت.
*******
شهادت غریبانه ی امام مسموم، جواد مظلوم(ع) بر شما تسلیت باد.
*******
شهادت مظهر جود و سخا و علم و معرفت، امام جواد(ع) تسلیت و تعزیت.
*******
غروب شفق¬گون نهمین آفتاب ولایت را تسلیت عرض می¬کنیم.
*******
ای باب الحوائج، یا جواد الائمه! ای بهارِ نُهُم، تو را شهید کردند؛ در حالی که هنوز بیش از ۲۵ گُل در باغِ عمرت شکوفا نشده بود.
*******
ستاره جوان آسمان ولایت، با غروب سرخش، زمین را از داغ فراق پیر خواهد کرد.



سلام بر امام جواد(ع) که ۲۵ سال، خورشید فضیلت را رویاند و شکوفاند و خود، فروزان تر از خورشید تابید و درخشید.
*******
سلام بر امام جواد(ع) که «جود» قطره ای بود در پیشانی بلندش و «علم» غنچه ای بود از گلستانِ وجودش و «حلم» گوهری بود از گنجینه فضایلش.
*******
سلام ما به رخ انور امام جواد
درود ما، به تن اطهر امام جواد
غریب بود و غریبانه جان سپرد و نبود
کسى به وادى غم، یاور امام جواد
*******
خورشید سپهر عدل و داد است جواد
سر لوحه دفتر رشاد است جواد
در جود و سخا کسی به پایش نرسد
چون مظهر جود حق جواد است، جواد
*******
ای شیعه بزن ناله و فریاد امشب
از غربت آن غریب کن یاد امشب
مسموم شد از زهر، جواد بن رضا
در حجره ی در بسته ی بغداد امشب



ابن الرضا به حجره غریبانه جان سپرد
او شمع جمع بود و چو پروانه جان سپرد
مسموم شد ز زهر جگر سوز اُمّ فضل
از روی شوق در ره جانانه جان سپرد
*******
گشته عالم غرق ماتم در عزاى جوادالائمه
کرده زهرا ناله بر پا از براى جوادالائمه
یوسف زهرا به سن نوجوانى گشته مسموم
مى‏ دهد جان در میان حجره ‏ى در بسته مظلوم
*******
یاجواد الائمه! ای خورشید عشق
ای مولای جوان من
چه زود غروب کردی!
*******
گشته عالم، غرق ماتم
در عزای جواد الائمه
کرده زهرا ناله برپا
در عزای جواد الائمه
شد ز بیداد، شهر بغداد
کربلای جواد الائمه



امام جواد(ع):
بدان که از دید خداوند پنهان نیستی
پس بنگر که چگونه هستی!
*******
در میان حجره یا رب کیست غوغا میکند
شکوه زیر لب ز بی رحمی دنیا میکند
همسرش از فرط شادی و شعف کف میزند
زین عمل خود را به عالم خوار و رسوا میکند



می زنم امروز در کوی توَلاّیت قدم
تا بگیری دست این افتاده را فردا جواد
در گلستان محمد، نخل سرسبز رضا
میوه قلب علی، ریحانه زهرا جواد
*******
مظلوم تر از جواد، بغداد نداشت
آن مظهر داد، تاب بیداد نداشت
می خواست که فریاد کند تشنه لبم
از سوز عطش، طاقت فریاد نداشت

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۱۳ مهر ۹۲ ، ۱۱:۰۷